jueves, 28 de abril de 2016

Formatge? Electricitat?

Una central elèctricafranccesa ha descobert com crear electricitat a partir del formatge, sí has llegit bé amb formatge. 

Queso

Si vols visitar aquesta central t'hauries de traslladar a França a una localitat anomenada Albertville. A aquesta ciutat hi ha una part d'electricitat consumida pels habitats que és produïda gràcies al formatge.  
I com n'és d'esperar, el formatge ja que és un dels aliment més consumits pels francesos, 16,4 kg per persona a l'any.

Albertville

A l'octubre de l'any passat va inagurar una planta de biogas que utilitza el fomatge de la zona, Beaufort per generar energia elèctrica. Per aconseguir-la recullen el suero lacti que desprèn al procés de fabricació i li dóna un nou ús.


Quan s'ha emmagatzemat hi introdueixen un bacteri per produir gas metà que pot alimenta a un motor i arribar a generar 2,8 milions de kWh anuals. Aquesta quantitat cobreix les necessitats elèctriques per a 1.500 persones. I en Albertville viuen unes 19.000, així doncs es necessitaria aproximadament una mica més de 12 vegades aquesta quantitat d'electricitat generada.

"El suero és el seu combustible" segons François Decker, directiu de Valbio, companyia que va dissenyar la central. 

Aquesta no és la primera vegada que els francesos ajuden a generar electricitat a partir del formatge però aquesta central és una de les més grans actualment. 

A part d'aquesta central podem trobar més distribuïdes a França i a Canadà, tot i que són més petites que aquesta. Si tot segueix al mateix ritme, també es té previst inagurar centrals semblants a Australia, Itàlia, Bràsil i Uruguai.

A més a més, hi ha ltres països europeus com a Anglaterra que realitza experiments propis amb làctics. És l'empresa Wyke Farms que genera l'electricidad a partir de les restes del formatge, compost de vaca i restes dels camps de cultiu. A Estats Units també hi ha fàbriques de iogurs que utilitzen el suero del iogur greg per generar la seva propia electricitat.



NÚRIA MEI BARBERO DURÁN



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.